Kalender seizoen


Filosofische Kring Lokeren 

Filosofische Kring Lokeren

 

Voorjaar 2020

Data, thema's en sprekers

Woensdag 15 januari 20.00u  Lokaal D - Kerkplein 5  

 

We are more...

Goedele Vercnocke 

 

Wat mag je verwachten?

Wou jij ook eens ter plekke ervaren hoe je op een simpele manier je kracht, stabiliteit, zelfvertrouwen kan versterken, zodat je kan evolueren naar de beste versie van jezelf?

Kom kijken en luisteren naar de nieuwste wetenschappelijke achtergronden achter focus en gedachtekracht en wat je hier mee kan bereiken in je dagelijks leven. We gebruiken de fysica, biologie en neurologie om aan te tonen dat de spiritualiteit die in ons wezen aanwezig is helemaal niets zweverigs is. Integendeel.  

Maak kennis met een oeroud en toch compleet nieuw concept van liefde en schoonheid, een verrassende kijk op gezondheid, wat dit inhoudt en hoe jij dit bij jezelf kan terugvinden om je leven te laten stromen. Want jouw geluk begint bij jou!

Hoe zou het zijn als:

- Je meer energie zou hebben, je immuunsysteem zou kunnen activeren?

- Je je lichamelijke gezondheid kon verbeteren?

- Gezond oud kon worden?

- Rust en balans zou kunnen vinden in de dagelijkse stress?

- Verbinden met jezelf, je talent, je valkuilen?

- De zin (her)vinden van dagelijkse taken en opdrachten?

- Innerlijk (vanuit het dieper weten)oplossingen vinden voor je problemen?

- Je minder afhankelijk zou zijn van de (mening van) de buitenwereld, je machteloosheid zou wegvallen?

- Je meer kon vertrouwen op je intuïtie?

- Je zelfvertrouwen en zelfwaarde een boost zou krijgen?

- Je relaties zouden verbeteren met studenten, ouders, collega's en privé?

- Je de beste versie van jezelf zou kunnen zijn?

- Je kan evolueren tot de beste docent ever?

- Je een bijdrage kan leveren voor een betere wereld?

Goedele Vercnocke:

Na mijn opleiding in de exacte wetenschappen (master geografie) was ik werkzaam in de onderwijssector. Het contact met de hele onderwijswereld, collega’s, de jeugd, met mij eigen dochters en met mezelf deed me veel nadenken over wat mensen ‘drijft’ in het leven. En niet het minst: waarom ik hier was op aarde en wat ik hier kwam doen. Op die manier ontdekte ik mijn échte passie: ik vond alvast een aantal zinvolle antwoorden op mijn vele vragen en wou dat graag met ander mensen delen.

Mijn werk als gezondheidsbegeleider begon na een opleiding aan de Europese Academie in Antwerpen, waar ik een rijke achtergrond mocht verwerven in het natuurgeneeskundige gedachtegoed. Daar leerde ik veel wijsheden en verschillende technieken die ook bijdroegen tot meer bewustwording en persoonlijke groei. Ondertussen kreeg ik ook de licentie van Tachyonpractitioner, een mooie integrale (energie)behandelmethode die mijn gezondheid en mijn hele leven ten goede heeft veranderd. Mijn eigen ‘ziekteproces’ bracht me bij mijn passie en de ontplooiing van mijn talent.

De opleidingen ‘Decodering en Zielsoorzaken van Ziekten‘  en ‘DNA healing’ waren voor mij de aanvullende inzichten om mensen op een efficiënte manier te begeleiden in hun gezondheids- en bewustwordingsproces. De kers op de taart was The Solution en de nieuwe tools ontwikkeld door Dr. S.K. Ramesh, die sinds 2017 alle processen bij mensen in een verdiepingsfase brachten. De missing link!

Het bezorgt me elke dag opnieuw veel vreugde om deze transformatieprocessen te mogen zien ontvouwen bij de mensen die ik ontmoet en zéker ook bij mezelf..  en omdat ik dat niet voor mezelf wil houden verzorg ik workshops, opleidingen en ook bedrijfstrainingen en mag ik mensen hiermee helpen.

Ook heb ik een boek geschreven, dat verscheen in oktober 2015 (ondertussen is de 2de oplage verschenen in augustus 2017)  : “Liefde ontmaskert” vertelt de ervaringen en inzichten die ik door de jaren heen heb mogen ont-wikkelen. Het is bedoeld om de lezer dichter bij zijn/haar kern te brengen en verder af van klassieke overlevingsmechanismen/angsten die wij ons als mensen eigen maakten. Meer info op https://bit.ly/2KpBRRz

Verder ben ik lid van de beroepsvereniging voor complementaire geneeskunde


Inschrijven kan door voor 13 januari een mailtje te sturen aan filosofischekringlokeren@hotmail.com met vermelding van je naam en het aantal personen. 

 

 

Woensdag 19 februari 20u  Lokaal B - Kerkplein 5

 

Als je lichaam antwoord op stress...

Timmy Carle

 

Wat mag je verwachten?

Ben je ziek of is het een fysieke aanpassing van de stress die je ervaart of ervaren hebt?We gaan dieper in op wat stress is en wat je lichaam hier als antwoord op heeft. De bedoeling van deze lezing is om mensen op het einde meer inzicht en vertrouwen in hun lichaam te geven. Deze missie draag ik in me en wil deze met veel passie uitdragen!

Timmy Carle is een gepassioneerd mens met als doel: “Mensen terugbrengen naar het potentieel van het zelf genezend vermogen van hun lichaam”. Als verpleegkundige dacht hij al buiten de kaders, als coach/therapeut werd dat zijn vak. Hij studeert nog steeds veel bij en zoekt ware pioniers in hun gebied als mentoren doorheen zijn zoektocht naar wat mensen ‘echt helpt’. De passie, overtuiging en eerlijkheid van Timmy tonen dat hij echt leeft wat hij zegt. Zijn ervaringen, inzichten en kennis die hij vergaarde met o.a. John Bergman, Gregg Braden, Bruce Lipton, en Dirk Oelibrandt zorgen ervoor dat bij Timmy niet de klacht maar de mens centraal staat. Het gezondheidshuis Vi Veri is zijn thuishaven waar hij zijn kennis en passie praktiseert. Een gedreven mens met een missie!

 

 

Woensdag 18 maart 20u  Lokaal D - Kerkplein 5

 

hart-en vaatziekten... hoe herkennen en voorkomen

Prof. Benny Drieghe

 

Wat mag je verwachten? Wat zijn risicofactoren voor hart- en vaatziekten? Is er een deel genetische bepaald of ligt het toch volledig aan onze manier van leven.  Het is de optelsom van verschillende elementen die het globaal risico voor u bepaalt. In dit geval lijkt voorkomen beter dan genezen, maar indien het toch gebeurt, hoe kan met een hartfalen herkennen en eerste hulp bieden.
Cardioloog Benny Drieghe is de perfecte gastspreker door zijn jarenlange ervaring.

Dr. Benny Drieghe is adjunct-kliniekhoofd op de dienst Cardiologie van het UZ Gent.  Hij behaalde zijn diploma als arts aan de Universiteit Gent in 1997 en specialiseerde zich vervolgens in de cardiologie. Nadien bekwaamde hij zich verder in de interventionele cardiologie.  Sinds 2006 werkt hij in het UZ Gent.

Dr. Drieghe heeft een specifieke interesse in perifeer vaatlijden, met name carotislijden en renovasculaire ziekte, en ook in de percutane behandeling van refractaire hypertensie door middel van percutane denervatie.

  Zondag 9 februari  (10-16h) - Lokaal B - Kerkplein 5

 

Workshop Pendelen - Deel 1

 

Ambrosia-Healing - Guy Van Der Burgt

 

Deze workshop geeft je het inzicht en de kennis over wat er mogelijk is met een pendel. Welke kristal past bij mij? Welk soort voeding is gezond voor mij? Hoe kom ik tot een betere balans in mijn leven? Het geeft je ook de kans om jezelf Spiritueel te ontwikkelen en om familie en vrienden te helpen en hun vragen te beantwoorden. Er wordt aangeleerd hoe je de juiste pendel voor jezelf kiest, hoe je je vertrouwd maakt met je pendel, hoe je antwoorden krijgt en vele andere onderwerpen. Ook leer je hoe je informatie kunt bekomen over een vorig leven. Aan de hand van verschillende praktische oefeningen leer je al deze aspecten van het pendelen. Het is geen probleem als je nog niet over een eigen pendel beschikt, er worden verschillende modellen te koop aangeboden.  Deze workshop zal doorgaan in het Cultureel centrum - Kerkplein 5 – Lokaal B – 9160 Lokeren. 

Inschrijven via mailtje aan filosofischekringlokeren@hotmail.com en betaling op rekening van Filosofische Kring BE62 3631 7638 6961 met vermelding van naam en “Pendelcursus 1”.

Prijs: 30€/pp (max 20 pers)Dinsdag 11 februari tot dinsdag 28 april   - Lokaal B - Kerkplein 5

 

Relaxatie via Meditatie

 

Ambrosia-Healing - Guy Van Der Burgt

 

Ambrosia-Healing organiseert een reeks van geleide groepsmeditatie (10 avonden)

Praktisch

Di11/02 – di18/02 – di03/03 – di10/03 – di17/03 – di24/03 – di31/03 – di07/04 - di21/04 en di28/04

De meditatie-avonden staan open voor iedereen. Ervaring met meditatie is niet nodig, wij begeleiden jou volledig.

De bijdrage is 15 € per avond of 120€ voor de 10 sessies.

Betaling via overschrijving op rek nr BE74 3631 7643 9707 met vermelding van ‘naam+ meditatie 2020’ of aan de deur.

Alle sessies gaan door in het cultureel centrum Lokeren, zaal B (kelder) , kerkplein 5, 9160 Lokeren.

Parkeerplaatsen zijn aanwezig op het kerkplein zelf of op de Grote Kaai.

De deur is open vanaf 19u45 uur. Begin is 20u.  De meditatie/stilte start om 20u15 uur stipt.  De meditatie op zich duurt ca 1 uur. Daarna is er tijd voor uitwisseling en vragen. Rond 21u30 uur wordt de avond afgesloten.Zondag 22 maart (10-16h) - Lokaal D1 - Kerkplein 5

 

Workshop Pendelen - Deel 2

 

Ambrosia-Healing - Guy Van Der Burgt


Eens module 1 voltooid is en er een aantal weken geoefend is, kan men overgaan naar module 2. Hier gaan we dieper in op het pendelen voor onszelf maar leren we ook pendelen voor anderen via direct contact, foto en gedachten. Welke voorbereidingen moet je hier voor nemen, hoe communiceer ik dit, enz….

Deze workshop zal doorgaan in het Cultureel centrum - Kerkplein 5 – Lokaal D1 – 9160 Lokeren.  Inschrijven via mailtje aan filosofischekringlokeren@hotmail.com en betaling op rekening van Filosofische Kring BE62 3631 7638 6961 met vermelding van naam en “Pendelcursus 2”.

Prijs:   30€/pp (max 20 pers)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved