Kalender seizoen


Filosofische Kring Lokeren

Filosofische Kring Lokeren


Najaar 2018

Data, thema's en sprekers

Woensdag 24 oktober 20.15u  Lokaal F - Torenstraat 1 


Waar wonen wij??


Peter Vereecke


De wetenschap geeft ogenschijnlijk een duidelijk beeld van ons aards podium en de kosmologische constructie waarin we leven : hoe deze tot stand kwam, gestructureerd is, functioneert en welke onze plaats daarin is.

Door onderzoek stootte Peter op heel wat eigenaardige vaststellingen en vooral veel vragen. Het bracht hem tot verrassende inzichten en zelfs onthutsende conclusies.

Je wordt uitgenodigd voor een intrigerende verkenningstocht waarbij heel wat de revue zal passeren : bekende astronomen & filosofen, begrippen als heliocentrisme, zwaartekracht, relativiteit en big bang, mythologie & bijbel, Nasa & ruimtevaart, oude kaarten & poolexpedities, Vatikaan & Jezuïeten en uiteraard heel ons universum.

Wat we menen te weten is wat ons geleerd en voorgehouden wordt. Maar zoals in zo vele andere domeinen werd ook hier duidelijk dat niets is wat het lijkt te zijn. Er is heel wat desinfo, leugen, bedrog, manipulatie en misleiding.

Vrees geen droge kost, maar reken op flinke porties verrassing, spanning, mysterie, .. en dit alles overvloedig geïllustreerd met allerlei beeldmateriaal.

Gegarandeerd dat je mond zal open vallen en vooral dat je nooit meer op dezelfde manier om je heen en naar boven zal kijken!

Iedereen is welkom, zeker mensen met kritische ingesteldheid en vooral personen die heel wat kennis in deze materie hebben.Woensdag 21 november 20u  Lokaal B - Kerkplein 5


Alchemie - Middeleeuwse fabel of hedendaagse wetenschap


Marnix L´Hoest


Alchemie wordt te vaak afgebeeld als het werk van fantasten en pseudowetenschappers, echter alchemie is ontstaan bij het ontwaken van het menselijk denken. Alchemie is de kennis, verborgen en zichtbaar, van de transformatie en transmutatie van de mens, wat gesymboliseerd wordt door de transformatie van de Prima Materia tot het Alchemistisch Goud.

De Steen der Wijzen, het Levenselixir dat onsterfelijk maakt, het maken van Goud, de Smaragden Tafel,….  Wie waren deze Alchemisten, en welke invloed hebben zij uiteindelijk gehad op wetenschap?  Wat met mensen zoals John Dee, Paracelsus, Isaac Newton, CG Jung?Woensdag 19 december 20u  Lokaal D - Kerkplein 5


Liefde en rouw - wat brengt het jou


Hilde Van Bulck


Laten we eerlijk zijn. We hebben niet leren omgaan met de waaier van emoties die gepaard gaan met een overlijden. De spreker vertrekt vanuit haar eigen ervaringen bij het overgaan van haar man. De liefde die hun relatie bezielde, gaf haar draagkracht tijdens zijn ziekteproces. Ze begeleidde haar tijdens zijn integere en lichtgevende overgang. Ze was een richtingaanwijzer tijdens haar rouwproces. Liefde en rouw zijn een krachtig duo dat je optilt in bewust-aanwezig-zijn, zodat je op termijn niet gebukt gaat onder het verlies, maar het leven diepgaander kunt inademen en beleven. Leven en dood vind je als thema terug in al je persoonlijke en professionele facetten van het leven. In deze lezing krijg je liefdevolle en ondersteunende inzichten die de overgang van je geliefde in een ruimer kader plaatsen en je verdere leven op vertrouwenswaardige rails plaatst.

Voor wie?

Voor iedereen die

• met overlijden te maken heeft

• de ruimere context van leven en dood wil begrijpen

• het thema van leven en dood in de dagelijkse gebeurtenissen wil begrijpen

• het lichtgevend vermogen van de overgang wil bevatten

• het duo van liefde en rouw als een krachtbron wil aanwenden.


Wat neem je mee?

• liefde en integriteit

• vrede in het thema van de overgang

• verbinding met het grotere geheel
Zaterdag 27 oktober  (10-16h) - Lokaal F - Torenstraat 1


Workshop Pendelen - Deel 1


Guy Van Der Burgt


Deze workshop geeft je het inzicht en de kennis over wat er mogelijk is met een pendel. Welke kristal past bij mij? Welk soort voeding is gezond voor mij? Hoe kom ik tot een betere balans in mijn leven? Het geeft je ook de kans om jezelf Spiritueel te ontwikkelen en om familie en vrienden te helpen en hun vragen te beantwoorden.

Er wordt aangeleerd hoe je de juiste pendel voor jezelf kiest, hoe je je vertrouwd maakt met je pendel, hoe je antwoorden krijgt en vele andere onderwerpen. Ook leer je hoe je informatie kunt bekomen over een vorig leven.

Aan de hand van verschillende praktische oefeningen leer je al deze aspecten van het pendelen.

Het is geen probleem als je nog niet over een eigen pendel beschikt, er worden verschillende modellen te koop aangeboden.

Inschrijven via mailtje aan filosofischekringlokeren@hotmail.com en betaling op rekening van Filosofische Kring BE62 3631 7638 6961 met vermelding van naam en “Pendelcursus 1”.


Prijs: 30€/pp (max 20 pers)


Zaterdag 24 November  (10-16h) - Lokaal B - Kerkplein 5


Workshop Pendelen - Deel 2


Guy Van Der Burgt


Hier gaan we dieper in op het pendelen voor onszelf maar leren we ook pendelen voor anderen via direct contact, foto en gedachten. Welke voorbereidingen moet je hier voor nemen, hoe communiceer ik dit, enz….

Deze module is enkel toegankelijk voor wie module 1 heeft doorlopen.

Inschrijven via mailtje aan filosofischekringlokeren@hotmail.com en betaling op rekening van Filosofische Kring BE62 3631 7638 6961 met vermelding van naam en “Pendelcursus 2”.


Prijs: 30€/pp (max 20 pers) 
 


Copyright @ All Rights Reserved