Kalender seizoen


Filosofische Kring Lokeren 

Filosofische Kring Lokeren

 

Voorjaar 2019

Data, thema's en sprekers

Woensdag 16 januari 20.00u  Lokaal D - Kerkplein 5  

 

Maharishi Aromatherapie

 

Patrice Van Nieuwenborgh

 

Op deze lezing maken we kennis met de Maharishi Aromatherapie, een benadering vanuit de Vedische Kennis waaruit de Ayurvedische leer ontstaan is. Deze is gebaseerd op de 3 Dosha’s: VATA-PITTA-KAPHA.

 

Wat mag je verwachten?

We krijgen een grondige uiteenzetting van de Kracht van Essentiële Oliën; wat het verschil maakt vanuit de Vedische Kennis; hoe Essentiële Oliën gewonnen worden en de kwaliteitsverschillen. We ontdekken ook hoe Essentiële Oliën gebruikt kunnen worden, met enkele praktische toepassingen als voorbeeld. Tevens zal er ook mogelijkheid zijn tot aankoop van Vedaroma Essentiële Oliën, met als extra dat de invloeden op Fysiek- en Mentaal vlak + het algemeen gebruik worden meegegeven via mail.

 Voor iedereen aanwezig is er ook een kleine attentie voorzien.

 

 Patrice Van Nieuwenborgh:

Patrice Van Nieuwenborgh °12/1960 – Consulente Ayurvedische Aromatherapie Na jarenlange “zelfverloochening en uitputting” door jeugdtrauma, totaal gecrasht op 40-jarige leeftijd en dankzij “verkeerde behandeling” in klassieke geneeskunde, mijn 2e Kans gekregen via mijn Osteopaat. Deze heeft niet alleen mijn leven gered, maar tevens mijn ware Zelf opnieuw laten ontdekken en bloeien tot de dag van vandaag en wat nog komen zal. Tijdens dit jarenlange proces van bewustwording en groei, stilde ik mijn honger met zelfstudie en opleidingen. Zowel op Energetisch vlak (Quantum Fysica), Plantenkunde (Herboristen cursussen en Aromatherapie) als Voeding (Ayurvedisch en Antroposofisch). Dit alles om via een Holistische benadering mensen in hun totaliteit te kunnen ondersteunen.

 

 

Woensdag 20 februari 20u  Lokaal D - Kerkplein 5

 

Een opstapje naar verlichting

 

Hilde Van Bulck

 

Wat mag je verwachten?

Onze familie kan alles zijn, vreugde en verdriet, verbinding en afstand, optillend of neerhalend. De tegengestelde bewegingen kunnen verwarrend werken. Niemand van ons ontsnapt aan de invloeden van het familiesysteem. Sommige zijn de moeite waard om mee te nemen en tillen je op als persoon. Andere brengen je in een dwangmatige onbewuste herhaling van patronen die je niet langer meer dienen. Ze voelen als een rugzak die je overal meezeult. Met familieopstellingen kun je je dwangmatige overtuigingen en handelingen een halt toeroepen en je rugzak steeds verder leegmaken. Opluchting en ver-licht-ing zijn er het resultaat van. Het kan je zelfs in contact brengen met de ware verlichting van je ziel.

Voor wie?

Voor iedereen die…

zichzelf beter wil leren kennen

oude patronen wil herkennen en loslaten

dichterbij de eigen verlichting wil komen

inzichten wil over de werking van het leven

Wat neem je mee?

verhelderende inzichten

een aha-beleving

motivatie om te evolueren naar verlichting

Hilde Van Bulck is auteur, spreker, transformator en systemisch opsteller. Ze is stichter en bezieler van Samtati en The New Life Experience. Ze heeft een passie voor levensthema’s die ze bezield doorleeft. Ze heeft een revolutionair concept voor onderwijs en opvoeding neergezet. Haar doel? Een brede, inspirerende bewustzijnsbeweging in de maatschappij op gang brengen. Ze schreef ‘De Nacht van ons leven’, een persoonlijk getuigenisverhaal over liefde en rouw en ‘De eigenwijze kikker, het geheim van lesgeven en opvoeden’

 

 

Woensdag 20 maart 20u  Lokaal D - Kerkplein 5

 

Sakkara - Laboratorium van de Goden

 

Willem Witteveen

 

Wat mag je verwachten?

Een verhaal over een bijzonder gebied in Egypte waar de meeste onverklaarbare artefacten zijn gevonden en waar nog steeds archeologische opgravingen plaatsvinden. Een gebied dat veel interesse wekt bij archeologen en egyptologen vanwege de vele lagen van de Oud Egyptische begrafeniscultuur die hier te vinden zijn. Het is een streng beveiligd gebied 30 kilometer ten zuiden van Gizeh (Caïro), waar regelmatig archeologische vondsten door de Egyptische autoriteiten geheim worden gehouden en die dus niet hun weg vinden naar musea. En toch is er nog genoeg te ontdekken waar de reguliere archeoloog geen weet van heeft of wordt afgedaan als pseudowetenschappelijke onzin dat niet past in het huidige denk- en werkpatroon van de moderne egyptoloog. Sakkara was in de oudheid een belangrijke plaats waar veel werd geëxperimenteerd met geneesmethoden door middel van bijzondere fenomenen die nu pas door onze wetenschappers worden 'herontdekt' en gerelateerd zijn aan klank als onderdeel van het elektromagnetisch spectrum uit onze moderne natuurkunde. De grondlegger van de Egyptische geneeskunde zetelde in Sakkara en was hogepriester aan het hof van farao Djoser die bekend is van zijn bijzondere trappiramide. Zijn naam was Imhotep en vanwege zijn bijzondere kennis van de geneeskunst werd hij zelfs door de Egyptenaren tweeduizend jaar na zijn dood tot god verklaard en door de Grieken gelijkgesteld met de god Asklepios, de Griekse god van de geneeskunst. Dit alles maakt Sakkara tot een zeer interessante locatie die echter niet helemaal ongevaarlijk blijkt te zijn voor bezoekers. Maar ook de Bijbel speelt hierin een belangrijke rol. Het tweede deel van deze lezing gaat namelijk over de rol van de Ark des Verbonds en diens relatie met het Oude Egypte en met Sakkara in het bijzonder. Deze Ark had misschien wel een heel ander doel dan tot nu toe nog steeds wordt aangenomen door de 'kerkelijke cultuur.' Door middel van dit verhaal zal ik proberen een tipje van de sluier op te lichten die misschien wel beter gesloten had kunnen blijven.

 

Willem Witteveen

Willem Witteveen is opgeleid tot stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam en heeft in deze hoedanigheid de wereldzeeën bevaren. Daarna heeft hij 25 jaar als registerloods in de Rotterdamse haven gewerkt. Vanwege zijn beroep en werkterrein was hij ruimschoots in de gelegenheid om wereldwijd vele oude archeologische plaatsen te bezoeken waarin hij al vroeg was geïnteresseerd. Vooral het Oude Egypte speelde een grote rol door de vele fysieke overblijfselen. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen deze oude bouwwerken en ons

universum. Verwijzingen naar sterren en planeten en exact op het noorden uitgelijnde bouwwerken, maar ook gecodeerde wiskundige en astronomische kennis. Al met al informatie en vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Het belang van het koppelen van archeologie en astronomie bleek dan ook van groot belang te zijn en ook dankzij andere baanbrekende moderne auteurs besloot hij zelf onderzoek te verrichten. Het mag duidelijk zijn dat de gevestigde orde hier niet enthousiast over is en de nodige 'tegenwerking' is hem dan ook niet vreemd. Wetenschappelijke dogma's zijn namelijk zeer sterk verankerd in onze moderne maatschappij.

 

 

Zaterdag 23 februari  (10-16h) - Lokaal F - Torenstraat 1

 

Workshop Pendelen - Deel 1

 

Ambrosia-Healing - Guy Van Der Burgt

 

Deze workshop geeft je het inzicht en de kennis over wat er mogelijk is met een pendel. Welke kristal past bij mij? Welk soort voeding is gezond voor mij? Hoe kom ik tot een betere balans in mijn leven? Het geeft je ook de kans om jezelf Spiritueel te ontwikkelen en om familie en vrienden te helpen en hun vragen te beantwoorden.

Er wordt aangeleerd hoe je de juiste pendel voor jezelf kiest, hoe je je vertrouwd maakt met je pendel, hoe je antwoorden krijgt en vele andere onderwerpen. Ook leer je hoe je informatie kunt bekomen over een vorig leven.

Aan de hand van verschillende praktische oefeningen leer je al deze aspecten van het pendelen.

Het is geen probleem als je nog niet over een eigen pendel beschikt, er worden verschillende modellen te koop aangeboden.

Deze workshop zal doorgaan in het Cultureel centrum - Torenstraat 1 – Lokaal F – 9160 Lokeren

Inschrijven via mailtje aan filosofischekringlokeren@hotmail.com en betaling op rekening van Filosofische Kring BE62 3631 7638 6961 met vermelding van naam en “Pendelcursus 1”.

 

Prijs:   30€/pp (max 20 pers)

 

Zaterdag 23 maart  (10-16h) - Lokaal F - Torenstraat 1

 

Meditatie workshop

 

Ambrosia-Healing - Guy Van Der Burgt

 

'Meditatie is de enige bewuste en systematische menselijke activiteit waar het in de kern niet gaat over het verbeteren van jezelf of ergens anders te komen, maar wel om simpelweg te realiseren waar je al bent.’ – Jon Kabat-Zinn

Mediteren voor beginners is soms lastig. Er is van alles aan de gang. En als je niet gewend bent om stil te zitten, kan dit vreemd, onwennig en oncomfortabel zijn in het begin.
Beginnen met mediteren is daarom tegelijkertijd heel simpel, en heel lastig. De oefening is namelijk vaak heel simpel, maar in de praktijk is het vaak lastig genoeg om het uit te voeren
In deze workshop leert u verschillende vormen van meditatie aan. Tijdens de dag doorlopen wij verschillende stadia van meditatie, beginnend met een relaxatie meditatie naar een diepe energetische meditatie toe, volledig begeleid via stem en soms met muziek.

Meditatie wordt door vele culturen beoefend sedert de Oudheid. Het kan je helpen de onbegrensde geest te ontdekken.

Naarmate je in staat bent verstilling teweeg te brengen,  begin je de relatie tussen het bewuste en onbewuste beter te begrijpen.  Het wordt gemakkelijker om je emoties te controleren,  waarbij de intuïtieve vermogens zich ontwikkelen.

In principe is meditatie een training van de geest, waarbij we gericht aandacht geven aan wat zich hier en nu aan ons voordoet. We staan stil bij wat is. Gaandeweg tijdens de meditatie word  je scherper, bewust van je ademhaling, fysieke sensaties, emoties, geluiden en onophoudelijke gedachtestroom in de geest. Je krijgt de kans te rusten in de ruimte tussen twee gedachten. De voordelen zijn: een groter gevoel van tevredenheid,  innerlijke rust, bewustwording, balans, ontspanning, creativiteit, een verhoogd concentratievermogen, meer creativiteit en een betere communicatie. Ze vormen de basis van zowel je eigen welzijn als de ontwikkeling van harmonieuze relaties. Je ontdekt wie je wel bent. 

Deze workshop zal doorgaan in het Cultureel centrum – Torenstraat 1 – Lokaal F – 9160 Lokeren

Inschrijven via mailtje aan filosofischekringlokeren@hotmail.com en betaling op rekening van Filosofische Kring BE62 3631 7638 6961 met vermelding van naam en “meditatie”.

 

Prijs:   30€/pp (max 20 pers)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved